Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utilePrivatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Participarea la evenimentul de promovare a Noii Zone Xiong’an, provincia Hebei, organizat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze

La 28 mai curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, E. S. dl Denis JELIMALAI, a participat la evenimentul de promovare a Noii Zone Xiong’an, provincia Hebei, „China în noua eră: Xiong’an – o viziune pentru viitorul oraşelor” („China in the new era: Xiong’an - a vision for the future of cities”), organizat de către Ministerul Afacerilor Externe chinez și adresat reprezentanților comunității diplomatice acreditate în China.

Evenimentul este al 13-lea de acest gen în contextul iniţiativei Ministerul Afacerilor Externe chinez de prezentare și promovare a provinciilor, regiunilor şi municipalităţilor sale. La eveniment au participat peste 500 de persoane, inclusiv WANG Yi, consilier de stat şi ministrul de externe, WANG Dongfeng, secretarul de partid al provinciei Hebei, XU Qin, guvernatorul provinciei Hebei, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în RPC din peste 160 de țări, precum și reprezentanți ai sectorului industrial-comercial, experți, academicieni și mass-media locală. Evenimentul a avut drept scop prezentarea oportunităților pe care le oferă Noua Zonă Xiong’an în contextul contribuției Ministerul Afacerilor Externe chinez la dezvoltarea economică a RPC.