Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utilePrivatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea la Centrul de Cooperare Economică al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Republica Populară Chineză

La 12 iunie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, E. S. dl Denis JELIMALAI, a avut o întrevedere cu YU Xiaoxuan, Directorul Interimar al Centrului de Cooperare Economică al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Republica Populară Chineză. Discuția s-a axat pe consolidarea relațiilor bilaterale comercial-economice, inclusiv prezentarea mediului de afaceri și a oportunităţilor investiţionale din Republica Moldova, precum și posibilitatea dezvoltării unor proiecte comune.

Părţile au reiterat importanța relațiilor de prietenie care există între țările noastre și au subliniat că relațiile politice excelente constituie o premisă bună pentru consolidarea dialogului bilateral în domeniile comercial-economic şi investiţional.

Centrul de Cooperare Economică a fost fondat în 1993, ca parte din reforma de deschidere a Chinei, cu scopul stimulării colaborării practice reciproc avantajoase la nivel de schimburi de partid. Centrul lucrează în parteneriat cu o serie de întreprinderi chineze şi străine, asociaţii de comerţ şi industrie şi organizaţii internaţionale în baza unui mecanism extins de colaborare cu Guvernul Chinei precum şi cu guvernele străine, partidele politice şi ambasadele acreditate în China. Pe parcursul ultimelor două decenii, explorând oportunităţile oferite de globalizarea economică, Centrul de Cooperare Economică a jucat un rol important în eforturile Chinei de a se deschide lumii exterioare prin încurajarea companiilor chineze în realizarea proiectelor internaţionale şi prin atragerea companiilor străine în economia naţională a Chinei.