Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utilePrivatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea cu Preşedintele Camerei de Comerţ pentru Importul şi Exportul Produselor Electronice şi Utilajelor din China

La 15 iunie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, E. S. dl Denis JELIMALAI, a avut o întrevedere cu ZHANG Yujing, Preşedintele Camerei de Comerţ pentru Importul şi Exportul Produselor Electronice şi Utilajelor din China, în cadrul căreia s-a discutat despre oportunităţilor investiţionale şi de afaceri oferite de Republica Moldova, dezvoltarea cooperării comercial-economice şi investiţionale, precum și posibilitatea organizării în comun a unor evenimente de promovare pentru membrii Camerei.

Interlocutorul a asigurat că, avantajele comercial-economice şi investiţionale fac ca Republica Moldova să fie foarte atractivă pentru membrii camerei, în special, în condiţiile în care aceasta are semnate mai multe acorduri de comerţ liber cu o serie de ţări şi regiuni şi se află în proces de negociere acordului de comerţ liber cu China.

Camera de Comerţ pentru Importul şi Exportul Produselor Electronice şi Utilajelor din China a fost înfiinţată în 1988 şi este o instituţie industrială non-profit la nivel naţional, creată voluntar împreună cu alte entităţi economice, angajate în procesul de fabricaţie, import şi export, dezvoltare a proiectelor în interiorul şi peste hotarele ţării, precum şi alte activităţi conexe industriei electronicilor şi utilajelor. Camera oferă membrilor săi, companiilor străine şi partenerilor internaţionali o serie de servicii în domeniul comerţului extern privind fabricaţia, marketing-ul, informarea şi formarea profesională, prezintă interesele membrilor săi în raport cu autorităţile competente din China şi de peste hotare, creează oportunităţi de iniţiere a unor proiecte comune şi promovează activ comerţul extern.