Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utile


Privatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea la Academia Diplomatică a Chinei

La 14 august curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, E. S. dl Denis JELIMALAI, a avut o întrevedere cu dna LAN Heping, Vicepreşedintele Academiei Diplomatice a Chinei.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat posibilităţile de cooperare dintre Institutul Diplomatic pe lângă Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Academia Diplomatică a Chinei. În context, partea chineză a declarat deschiderea instituţiei de a stabili o cooperare reciproc-avantajoasă cu Republica Moldova şi a informat despre disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor moldo-chineze, inclusiv prin schimburi de experienţă şi participarea diplomaţilor şi altor oficiali moldoveni la cursurile de formare organizate de către aceasta.

Academia Diplomatică a Chinei a fost inaugurată la 1 martie 2016, cu sediul în or. Beijing, este afiliată Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze şi are ca obiectiv primordial desfășurarea cursurilor de formare pentru diplomaţii chinezi şi străini. Misiunea Academiei este de a contribui la afacerile externe şi diplomaţia Chinei. În acest scop, instituţia a organizat cu succes o serie de cursuri de formare pentru diplomaţi, funcţionari şi candidaţi la organizaţiile internaţionale, totodată, a dezvoltat activ schimburi şi cooperare cu instituţii similare din ţările străine.