Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utile


Privatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea cu Directorul Redacției Române a Radio China Internațional

La 21 august curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, E. S. dl Denis JELIMALAI, a avut o întrevedere cu WU Min, Directorul Redacției Române a Radio China Internațional, în cadrul căreia părţile au discutat despre continuarea cooperării în domeniul promovării relaţiilor bilaterale moldo-chineze şi consolidării prieteniei dintre popoare.

Domnul WU Min a menţionat eforturile Redacţiei Române pentru încurajarea şi promovarea relaţiilor de prietenie dintre China şi Republica Moldova, declarând că Radio China Internațional este dispus să dezvolte în continuare cooperarea cu Ambasada Republicii Moldova de la Beijing. În răspuns, E. S. dl Denis JELIMALAI a exprimat disponibilitatea şi deschiderea Ambasadei de a aprofunda cooperarea cu Redacţia Română a Radio China Internațional.

Radio China Internațional a fost fondat la 3 decembrie 1941, în orașul Yan’an, cu numele inițial de Radio Xinhua. Actualmente, Radio China Internațional oferă servicii mass-media în 61 de limbi. Redacția Română a Radio China Internațional a fost fondată la 29 august 1968.