Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utilePrivatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, Denis Jelimalai, în oraşul Qingdao, provincia Shandong

În perioada 2 – 3 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, Denis Jelimalai, a efectuat o vizită de lucru la sediul central al grupului BRCIC din oraşul Qingdao, la invitaţia conducerii acestuia.

Preşedintele BRCIC, dna ZHANG Lu, a informat că grupul pe care îl conduce este interesat în stabilirea contactelor şi ulterior a relaţiilor de cooperare cu instituţii şi companii din ţara noastră, în următoarele domenii:

  • Schimbul de studenţi dintre Republica Moldova şi China, iniţierea unor cursuri online de studiere a limbii chineze, cu sprijinul unei instituţii de învăţământ din ţara noastră.
  • Dezvoltarea cooperării în sfera turismului: organizarea de trasee turistice în ambele direcţii (turism rural, medical ş.a.).
  • Remiterea instituţiilor de resort din ţara noastră a unor informaţii de prezentare a tehnicii agricole fabricate şi comercializate de către BRCIC.
  • Cercetarea ştiinţifică: BRCIC oferă burse academicienilor din întreaga lume, în bază de concurs, pentru proiecte comune cu mediul academic din China.

Grupul BRCIC a fost fondat în anul 2000, iar în anul 2017 a obţinut permisiunea de a utiliza sintagma “Belt and Road” şi de a avea posibilitate de a participa la proiecte din cadrul iniţiativei “Centura şi Drumul” şi are următoarele domenii de activitate de bază: educaţie şi cercetare ştiinţifică, turism, consultanţă comercial-economică, comercializarea tehnicii agricole de ultimă generaţie fabricată în China ş.a.