Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

Linkuri utile


Privatization

E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Participarea Ambasadei la evenimentul de lansare a platformei de promovare „Hundreds of Countries Hundreds of Brands”

La data de 19 decembrie curent, Ambasada a participat la evenimentul de lansare a platformei de promovare „Hundreds of Countries Hundreds of Brands”, organizat de către compania China State Farm Agribusiness Group Co. (CSFA) și postul de televiziune online Sino Asia Web TV. În cadrul evenimentului, care a întrunit și o expoziție de produse agricole și alimentare, au fost expuse vinuri, nuci și fructe uscate din Republica Moldova.

CSFA este o companie chineză cu capital majoritar de stat, specializată în importul și distribuția pe piața chineză a produselor alimentare și agricole de calitate superioară. În condițiile în care industria alimentară chineză este adesea afectată de probleme de încălcare a standardelor de calitate, consumatorul chinez este foarte precaut la brand-ul produsului alimentar pe care îl achiziționează. Pentru a oferi o calitate garantată consumatorului chinez, compania CSFA importă și distribuie (în rețele comerciale și pe platforme de vânzări online) produse de origine certificată și de o calitate impecabilă, chiar dacă la un preț mai sus de medie. Managerul General al Companiei CSFA Jin Weihua, și-a exprimat disponibilitatea stabilirii contactelor cu companii din Republica Moldova, în vederea studierii posibilităților de import și promovare pe piața chineză a produselor agricole și alimentare de nișă „Made in Moldova”. În acest scop Jin Weihua, a menționat că platforma de vânzări online Zhong Ken YouXuan a companiei CSFA este deschisă producătorilor din Republica Moldova care doresc să prezinte unui consumator chinez „connaisseur” produse de calitate top din țara noastră.

Postul de televiziune online Sino Asia Web TV (SAWTV) cooperează cu compania CSFA la capitolul promovării produselor comercializate de aceasta. Directorul Executiv Hu Zhou, a relatat că SAWTV va lansa pe parcursul anului 2019 o campanie publicitară și de promovare cu genericul „Hundreds of Countries Hundreds of Brands”. În acest context, Hu Zhou a invitat companii din Republica Moldova să ofere materiale promoționale (fotografii și descriere) a produselor pe care doresc să le promoveze și comercializeze pe piața chineză. Aceste materiale vor fi ulterior incluse în campania de promovare „Hundreds of Countries Hundreds of Brands”.